Jeg har netop læst en artikel fra Dansk Industri om at SMV´er (mindre virksomheder) sakker bagud med digitaliseringen. Jeg blev helt opløftet, for det er jo netop derfor jeg har startet denne blog, nemlig at sætte fokus på digitalisering af SMVér. MEN efter som jeg læser artiklen igennem falder min puls, da det som så mange gang før primært drejer sig om industri og produktions virksomheder, og ikke et pip om detail.

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor digitalisering altid drejer sig om det offentlige eller industri virksomheder. Jeg er klar over at de også trænger til et digital løft, men der er 1000 gange flere detail virksomheder der også har brug for et løft, og hvem taler deres sag ?

Det er ligesom at de ikke har en stemme i denne debat. Om det er fordi de er så fragmenteret i forskellige segmenter, varer, kæder, ved jeg ikke, men jeg finder det problematisk at “dem” som kan bringe det op i massemedierne, vælger at fokuserer på industri.

Vi har alle et ansvar for at sørger for at udvikle detailleddet, udfra det simple faktum at ingen af os vil leve i en verden uden fysiske butikker, og sat på spidsen – det kan blive udfaldet såfremt ingen “hjælper” detailleddet med at blive mere digital.

Dette er en appel til Dansk Industri, Dansk Handel, Dansk Detail om at sætte digitalisering af detail højere på dagorden.

 

Her er artiklen fra Dansk Industri